ترازنامه: نحوه استفاده از این صورت مالی


آیا به دلیل اینکه مطمئن نیستید اعداد به شما چه می‌گویند، صورت‌های مالی کسب‌وکارتان را به اشتباه می‌اندازید؟

قطعا شما تنها نیستید.

اما این بدان معناست که شما از دیدن تصویر بزرگ نیز غافل می شوید: ارزش خالص کسب و کارتان، چقدر پول دارید و آن پول کجا نگهداری می شود.

درک جریان نقدی شما برای مدیریت آن در یک کسب و کار کوچک ضروری است.

در این مقاله، شما را با شرایط اساسی به همراه نحوه خواندن گزارش به طور کلی و نحوه مدیریت آسان جریان نقدی آشنا می کنیم تا بتوانید اطلاعات ارزشمندی برای کسب و کار خود به دست آورید.

در اینجا چیزی است که ما پوشش می دهیم:

تعادل چیست و چرا اهمیت دارد؟

این یکی از 3 صورت های مالی اصلی است که به شما کمک می کند جریان نقدی کسب و کار خود را مدیریت کنید.

ترازنامه یک نمای کلی از وضعیت مالی کسب و کار شما در یک مقطع زمانی خاص ارائه می دهد که به عنوان تاریخ گزارش نیز شناخته می شود.

معمولاً همراه با 2 نوع صورت‌های مالی دیگر استفاده می‌شود: صورت سود و زیان (همچنین به عنوان صورت سود و زیان یا صورت درآمد نیز شناخته می‌شود) و صورت جریان وجوه نقد.

از آنجایی که ترازنامه منعکس کننده هر معامله ای از ابتدای کسب و کار شما است، سلامت مالی کلی کسب و کار شما را نشان می دهد.

این دقیقاً به شما می گوید که کسب و کار شما دارای چه چیزی است و چه بدهی دارد، و همچنین مبلغی که شما به عنوان مالک سرمایه گذاری کرده اید.

اما کاری که نمی تواند انجام دهد این است که به شما بینشی نسبت به روندهایی بدهد که در یک دوره زمانی طولانی به خودی خود توسعه می یابند.

به همین دلیل، باید آخرین موجودی خود را با موجودی های قبلی مقایسه کنید تا ببینید وضعیت مالی شما در طول زمان چگونه تغییر کرده است.

سپس می توانید ببینید که کسب و کار شما از روز اول به کجا رسیده است و آیا با موفقیت جریان نقدی خود را مدیریت می کنید.

بخش های ترازنامه

ترازو از 3 قسمت تشکیل شده است:

  • دارایی ها
  • تعهدات
  • حقوق صاحبان سهام

نحوه نشان دادن آنها در بیانیه بر اساس معادله اساسی حسابداری است:

دارایی ها = بدهی ها + حقوق صاحبان سهام.

یک بیانیه باید همیشه متعادل باشد، از این رو نام آن است.

این به این دلیل است که کسب‌وکار شما باید برای همه چیزهایی که در اختیار دارد (دارایی‌ها) یا با قرض گرفتن پول (تحمل بدهی) یا گرفتن آن از شما، مالک (صاحب سهام) بپردازد.

بیایید هر بخش از ترازنامه را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.

دارایی ها چیست؟

دارایی ها نشان دهنده استفاده از وجوه است. همه آنها چیزهای ارزشمندی هستند که متعلق به کسب و کار شما هستند یا مدیون کسب و کار شما هستند.

یک تجارت از پول یا سایر وجوه ارائه شده توسط وام دهنده یا سرمایه گذار برای به دست آوردن دارایی استفاده می کند.

دارایی های موجود در ترازنامه به ترتیب نقدینگی از بالا به پایین فهرست می شوند. این آسانی است که می توانید آنها را به پول تبدیل کنید.

متوجه خواهید شد که آنها بین دارایی های جاری، دارایی های ثابت و دارایی های نامشهود نیز تقسیم می شوند.

دارایی های جاری دارایی هایی هستند که می توانند در کمتر از 1 سال به وجه نقد تبدیل شوند. این موارد عبارتند از وجه نقد در بانک، حساب های دریافتنی تجاری، هزینه های پیش پرداخت و موجودی.

دارایی های غیرجاری شامل دارایی های ثابت و دارایی های نامشهود است.

دارایی های ثابت نشان دهنده استفاده از وجه نقد برای خرید دارایی هایی است که عمر مفید آنها بیش از یک سال است، مانند زمین، ساختمان، ماشین آلات و تجهیزات، مبلمان و وسایل، و اصلاحات اجاره ای.

دارایی های نامشهود دارایی هایی با عمر نامحدود هستند که هرگز نمی توانند به وجه نقد تبدیل شوند.

بنابراین، برای اکثر تحلیل ها، دارایی های نامشهود به عنوان دارایی نادیده گرفته می شوند و از حقوق صاحبان سهام کسر می شوند، زیرا تعیین ارزش آنها دشوار است.

دارایی های نامشهود شامل دارایی هایی مانند تحقیق و توسعه، ثبت اختراع، تحقیقات بازار و سرقفلی است. دارایی‌های نامشهود مشابه هزینه‌های پیش‌پرداخت‌شده هستند، زیرا شما در حال خرید سودی هستید که در تاریخ بعدی مصرف می‌شود.

بدهی ها چیست؟

بدهی ها منابع پول نقد یا معادل های نقدی سرمایه گذاری شده در تجارت توسط وام دهندگان را نشان می دهد.

بستانکاران معمولاً متشکل از تأمین کنندگان تجاری، کارکنان، مقامات مالیاتی و مؤسسات مالی هستند. این منبع سرمایه به کسب و کار شما اجازه می دهد تا فعالیت های خود را ادامه دهد یا گسترش دهد.

بدهی های موجود در ترازنامه بین بدهی های جاری و بدهی های بلند مدت تقسیم می شود.

بدهی های جاری بدهی هایی هستند که سررسید می شوند و باید ظرف 12 ماه پرداخت شوند و به ترتیب سررسید فهرست می شوند.

اینها شامل بدهی های تجاری، هزینه های تعهدی و بخش های جاری بدهی بلندمدت می شود.

بدهی های بلندمدت بدهی هایی هستند که در سال(های) آینده قابل پرداخت خواهند بود، مانند بخش غیرجاری بدهی بلندمدت و وام های قابل پرداخت به مالکان.

سهام عدالت چیست؟

این بخش سهم مالکان از تامین مالی همه دارایی ها را نشان می دهد.

اگر تمام منابعی را که کسب و کارتان در اختیار دارد (دارایی ها) جمع کنید و تمام مطالبات دریافتنی از اشخاص ثالث (بدهی ها) را کم کنید، باقی مانده دارایی سهامداران است.

این بخش معمولاً شامل 2 عنصر کلیدی است.

اولین مورد، پولی است که به کسب و کار وارد می شود، که به شکل سرمایه گذاری در ازای درجه ای از مالکیت، معمولاً توسط سهام ارائه می شود.

دوم سودهایی است که کسب و کار شما در طول زمان ایجاد می کند و حفظ می کند.

نحوه خواندن ترازنامه

قبل از پرداختن به اطلاعات موجود در ترازنامه، ابتدا باید از متعادل بودن آن اطمینان حاصل کنید.

آیا ارزش کل دارایی های شما برابر با ارزش ترکیبی بدهی ها و حقوق صاحبان سهام است؟

اگر آنها تعادل ندارند، باید مشکل را بررسی کنید. ممکن است داده های نادرست یا نادرست، خطاهای سطح موجودی، یا محاسبات اشتباه نرخ ارز وجود داشته باشد.

به طور کلی، یک نتیجه مثبت به معنای وجود ارزش در شرکت برای شما به عنوان یک مالک است.

ترازنامه منفی به این معنی است که بدهی ها بیشتر از دارایی ها بوده است، بنابراین به طور کلی هیچ ارزشی در شرکت در این مرحله در دسترس شما نیست.

کسب و کار شما ممکن است برای یک سال مالی خاص سود داشته باشد و اگر یک سری ضرر در سال های گذشته وجود داشته باشد، همچنان تراز منفی داشته باشد.

هنگام بررسی دارایی های خود، دیدن تفاوت بین فعلی و غیر جاری مفید است.

آیا دارایی های شما به طور مساوی توزیع می شود یا مثلاً تمام پول در دارایی های ثابت است؟ تخصیص دارایی شما می تواند به شما در شناسایی مشکلات احتمالی جریان نقدی کمک کند.

هنگام بررسی بدهی ها، دوباره به توزیع بدهی های جاری در مقابل بدهی های بلندمدت نگاه کنید تا ایده ای از جریان نقدی خود داشته باشید.

اگر به شرکت وام داده اید، بزرگترین طلبکار آن ممکن است حساب وام سهامدار باشد.

روش دیگر استخراج اطلاعات موجود در ترازنامه، تجزیه و تحلیل نسبت های مالی است.

انواع اصلی نسبت‌هایی که از ترازنامه استفاده می‌کنند، نسبت‌های قدرت مالی و نسبت‌های فعالیت هستند. فقط توجه داشته باشید که برخی از نسبت ها به اطلاعات بیش از 1 صورت مالی نیاز دارند.

نسبت‌های قدرت مالی اطلاعاتی در مورد اینکه کسب‌وکار شما چقدر می‌تواند به تعهدات خود عمل کند، ارائه می‌کند.

به عنوان مثال، نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام (محاسبه به عنوان کل بدهی ها / کل حقوق صاحبان سهام) معیاری است که توانایی کسب و کار شما را برای پرداخت بدهی های خود با حقوق صاحبان سهام در صورت نیاز نشان می دهد.

نسبت جاری (دارایی های جاری / بدهی های جاری) به شما می گوید که آیا توانایی پرداخت تمام بدهی های خود را در 12 ماه آینده دارید یا خیر.

نسبت‌های فعالیت عمدتاً بر دارایی‌های جاری تمرکز می‌کنند تا نشان دهند که کسب‌وکار شما تا چه اندازه چرخه عملیاتی خود را مدیریت می‌کند، که شامل مطالبات، موجودی و مطالبات پرداختنی است.

این نسبت‌ها می‌توانند بینشی در مورد کارایی عملیاتی شما ارائه دهند.

ترازنامه در مقابل صورت جریان نقدی در مقابل صورت سود و زیان

ترازنامه تصویری از دارایی ها و بدهی های شما را در یک مقطع زمانی خاص نشان می دهد.

اما متوجه خواهید شد که نه میزان پول خرج شده و نه سود یا درآمد ایجاد شده را نشان می دهد.

این به این دلیل است که ترازنامه فعالیت مالی واقعی شما را در یک دوره زمانی نشان نمی دهد. این فقط نتایج آنچه کسب و کار شما در نتیجه آن فعالیت در اختیار دارد و مدیون آن است را نشان می دهد.

بنابراین، برای به دست آوردن تصویری کلی از عملکرد آن، باید هر 3 صورت مالی را بررسی کنید.

صورت سود و زیان درآمد، هزینه ها و مخارج کسب و کار شما را خلاصه می کند، بنابراین می توانید در نهایت بدانید که آیا سودآور بوده اید یا خیر.

صورت جریان نقدی به شما کمک می کند تا بفهمید که در آن مدت چقدر پول وارد و از کسب و کار خارج شده و کجا خرج شده است.

این بیانیه سلامت مالی کسب و کار شما را به اندازه ای نشان نمی دهد که به شما ایده می دهد که پول به کجا می رود و به طور بالقوه چگونه می توانید بودجه متفاوتی داشته باشید.

افکار نهایی

ترازنامه، در حالی که تنها بخشی از تصویر مالی است، بخش جدایی ناپذیری از مدیریت جریان نقدینگی است و درک نحوه تامین مالی کسب و کار شما و ارزش دارایی‌هایی که در اختیار دارد.

شروع به آشنایی با اطلاعات موجود در ترازنامه خود کنید و این اطلاعات بینش زیادی را در مورد مدیریت جریان نقدی و توانایی شما برای پرداخت بدهی های خود به محض ظهور باز می کند.

یادداشت سردبیر: این مقاله در جولای 2024 به روز شد.

دیدگاهتان را بنویسید